Prajitura cu iaurt si cafea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Dec 2014 | 6231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 50 g margarina Rama
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA:
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea
  • 200 g margarina rama,savoare de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cafea:

Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand margarina la temperatura camerei, iaurtul,esenta de rom  si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc mediu.

Crema: Margarina se topeste la foc mic. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra si mixeaza pana se topeste. Cafeaua o dizolvam in putina apa calduta si o incorporam in crema impreuna cu esenta de vanilie. Se pune la rece pana se coace si raceste blatul.

Blatul racit se taie in 2 cu un cutit. Crema se imparte in 2 si se orneaza blaturile ,se las la frigider 30 de minute.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cafea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici